Naša rast

Čas beži, ko se vozimo po cesti uspehov in dosežkov.

1991

Nastane Kompas Xnet

V letih 1991 in 1992 se Kompas Jugoslavija preoblikuje v delniške družbe, med katerimi nastane tudi Kompas Xnet. V tem obdobju se podjetje že začne odpirati in postopoma v svoje izobraževalne programe vključevati tudi zunanje udeležence. Osnovni dejavnosti ostaneta izobraževanje in pomoč uporabnikom znotraj Kompasa.

1995

Končna lastniška struktura

Zaradi neugodnih razmer in finančnih težav, ki so zavirale razvoj podjetja, se podjetje dokončno lastniško preoblikuje in to strukturo obdrži vse do danes.

1998

Microsoft Partner

Kmalu za tem nam Microsoft podeli status Microsoft Certified Solution Provider, ki se kasneje preimenuje v Microsoft Certified Partner.

2001

Microsoft pooblaščeni izobraževalni center in ISO standard

Kasneje podjetje pridobi tudi status Microsoft pooblaščenega izobraževalnega centra, ki se danes imenuje Microsoft Learning Partner – MLP in nam omogoča izvajanje Microsoft uradnih tečajev. V istem letu prejmemo tudi certifikat kakovosti po ISO standardih 9001:2000, ki nam ga podeli BVQI.

2004

Specializacija za MS Office

Na podlagi rešitve za MS Office 2003 nam Microsoft prizna dodatno usposobljenost, poleg izobraževalnega centra še Information Worker, kar v praksi pomeni specializacija za MS Office sisteme.

2005

Microsoft Gold Partner

Omenjene aktivnosti leto kasneje pripomorejo k pridobitvi statusa Microsoft Gold Certified Partner. V istem letu podjetje pridobi še kompetenco Small Business Specialist.

2006

Preselitev v nove prostore

V letu 2006 v podjetju izvedemo popolno adaptacijo novih poslovnih prostorov v Stegnah in se istega leta tudi v celoti preselimo v prenovljene prostore. Hkrati izberemo tudi nov logotip podjetja.

2007

Dodatne Microsoft kompetence

Na podlagi potrjenih referenc naših strank, nam leta 2007 Microsoft prizna posebno specializacijo na področju razvoja - Custom Development Solutions Competency. V letu 2008 pa pridobimo še kompetenco Security Software Advisor, za področje varnosti.

2010

Priznanje za spletno stran NT konference 2010

Za spletno stran NT konference 2010, ki je bila prva delujoča aplikacija v Sloveniji, narejena na Windows Azure platformi, prejmemo priznanje za najbolj inovativni pristop pri uporabi Microsoftovih spletnih tehnologij in platforme med slovenskimi partnerji. Prav tako komisija korporacije Microsoft potrdi, da spletna stran NTK 2010 zasluži svoje mesto med študijskimi primeri uspešnih projektov in je tako zgled učinkovite uporabe Microsoftove tehnologije Windows AZURE.

2010

GOLD kompetenca za SharePoint

Kot edini med Microsoftovimi CPLS partnerji v Sloveniji pridobimo GOLD kompetenco za področje SharePoint storitev in rešitev.

2010

Zlata nit

Kompas Xnet prvič sodeluje na izboru za najboljšega zaposlovalca - Zlata nit in se uvrsti med 7 finalistov. V naslednjih letih nam ta rezultat uspe še šestkrat zapored.

2013

LLPA članstvo

Kot predstavnik za Slovenijo, se 18. oktobra 2013 vključimo v mednarodno združenje vodilnih IT izobraževalnih centrov - LLPA, kjer je trenutno 32 sodelujočih držav.

2016

NETTY 2016

Za spletno stran, ki smo jo izdelali za dirko F1, prejmemo nagrado NETTY 2016 za najboljšo spletno stran s področja športa v Azerbajdžanu.

2019

LLPA Summit 2019

V Postojni smo gostili LLPA Summit, ki se ga je udeležilo kar 60 predstavnikov vodilnih izobraževalnih centrov z vseh strani neba. Udeleženci so pripotovali kar iz 36 držav sveta: od Južne Afrike, Argentine, Rusije, Islandije in vse vmes. Kako pomembno postaja znanje in izobraževanje, priča tudi podatek, da je srečanje podprlo 10 sponzorjev, in kar 20 predstavnikov iz Evrope in ZDA se nam je pridružilo: Microsoft, Amazon, Oracle, Arvato, Pearson Vue, idr.

2020

Priznanje Microsoft Partner leta 2020 na področju izobraževanj

Kompas Xnet, kot predstavnik za Slovenijo v združenju vodilnih izobraževalnih partnerjev LLPA, smo izredno ponosni in navdušeni nad prejemom najvišje nagrade, ki jih podeljuje Microsoft. Za ta naziv smo bili izbrani iz svetovnega nabora vrhunskih Microsoftovih partnerjev za svojo odličnost in inovativnost pri implementaciji rešitev za stranke z uporabo Microsoftovih tehnologij.


Potrebuješ pomoč?
Potrebuješ pomoč?